Designed by Webdesigner.ro Versiunea in limba romana
 
the Land is Waiting - the Film the Land is Waiting - the Film
 
Film camera
the Film
the Filmaker
the Characters
Credits
Press Reviews
Filmmaking
 
 


Synopsis

 

"BILAN DU FILM ETHNOGRAPHIQUE" - Paris, France

Prix Nanook - Jean ROUCH
Mamaliga Te Asteapta - Le Village est toujours là

 

"ASTRA FILM FESTIVAL" - Sibiu, Romania

Best Romanian Documentary:
Land is Waiting, Laurentiu Calciu, Romania

 


 

Press reviews in English language

“The Land is waiting: Mihai’s story” - a documentary presented by the British Embassy

The story of a Roma family which, in spite of financial problems, succeeded in sending five out of their ten children to university makes the subject of a documentary financed by the British Embassy in Bucharest. Ambassador Quinton Quayle will host the film launch on Thursday, a press release reads

Nine O'Clock - 19th of January 2005

Roma documentary "the land is waiting" for open minds

"Mihai is a 21 Roma man who wished to enter the Theology University. After he succeeded, lack of money forced him to return home to a remote village in North-East Romania and work a little piece of land alongside his younger brothers and sisters."

Bucharest Daily News

Press Reviews in Romanian language

Ma revendic de la curentul "cinema direct", aparut in America anilor '60
"Laurentiu Calciu a studiat la National Film and Television School din Marea Britanie. Cel mai important documentar de-al lui de pana acum, "Mamaliga te asteapta", a fost recent lansat la Bucuresti, dupa ce toamna trecuta a fost desemnat cel mai bun documentar din competitia autohtona, in cadrul Festivalului Filmului Documentar si de Antropologie Vizuala - ASTRA de la Sibiu...."

Romania Libera - 26 Ianuarie 2005

Mamaliga te asteapta" - astazi
"Astazi are loc, la sala Uzinexport (Citibank), la ora 16,30, o proiectie organizata de Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii cu filmul "Mamaliga te asteapta" de Laurentiu Calciu. Ce au in comun filmul si britanicii? Documentarul cu pricina a fost finantat de Ambasada Marii Britanii si a obtinut, la capatul unei competitii foarte disputate, premiul pentru cel mai bun film romanesc la ultima editie a Festivalului International de Film Documentar si Antropologie Vizuala care se desfasoara la Sibiu..."

Romania Libera - 20 Ianuarie 2005

La sectiunea romaneasca a castigat mamaliga
"... La competitia romaneasca a castigat "Mamaliga te asteapta" de Laurentiu Calciu, un film atasant si sincer despre greutatile si bucuriile unei familii sarace de romi din Moldova..."

Romania Libera - 01 Noiembrie 2004

Cum s-a vazut Romania - romii, maramuresenii si taranii-minune
"... Competitia romaneasca a fost castigata meritat de documentarul "Mamaliga te asteapta", realizat de Laurentiu Calciu, tanar cineast care, dupa ce a studiat in Romania matematica, a invatat filmul in Marea Britanie si a revenit sa faca film acasa. Titlul filmului e unul mai degraba ironic, mamaliga apare ca jalon de mai multe ori, dar tiganii membri ai familiei sarace din Moldova nu sunt atat de saraci. ..."

Romania Libera - 08 Noiembrie 2004

Cand mamaliga e premiata
"... Premiul pentru cel mai bun film romanesc a fost decernat lui Laurentiu Calciu, pentru Mamaliga te asteapta, povestea unei familii sarace din Moldova. In casa, banii nu ajung nici macar de mancare, dar cu toate acestea, cinci dintre cei zece copii au reusit sa intre la facultate.. ..."

Romania Libera - 08 Noiembrie 2004